ΕΝΕΣΙΜΑ

BOTOX
Η χρήση της αλλαντοτοξίνης στην ιατρική χρησιμοποιήθηκε στη λύση συγγενών αγκυλώσεων σε παιδιά που έπασχαν από αρθρογρύπωση. Αργότερα χρησιμοποιήθηκε στην ορθοπεδική για τη λύση του σπαστικού ραιβόκρανου. Η δράση του επεκτάθηκε και σε άλλες ειδικότητες όπως Ωτορινολαριγκολογία, Ουρολογία, Γαστρεντορολογία κλπ. Η χρήση του στην Πλαστική Χειρουργική ξεκίνησε στις αρχές τη δεκαετίας του 1990 ενώ στην Ευρώπη επίσημα πρωτοεμφανίστηκε το 1993-1994.


Έκτοτε γνώρισε μεγάλη δημοσιότητα και σήμερα θεωρείται η πλέον συχνή επέμβαση στην Αισθητική Πλαστική Χειρουργική. Η ένεση σε επιλεγμένα σημεία του προσώπου προκαλεί αναστρέψιμη παροδική πάρεση των μυών που είναι υπεύθυνη για την ρίκνωση του προσώπου και τη δημιουργία ρυτίδων. Έτσι εξαλείφονται ρυτίδες από μέτωπο – γύρω από τη μύτη – στον τράχηλο και αλλού για έξι μήνες. Η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί για πολλά χρόνια, ακόμα όμως και αν διακοπεί, το κέρδος που θα καρπωθεί ο ασθενής, οφείλεται στην παροδική αναστολή της δράσης των μυών στο δέρμα του προσώπου.


Στην Πλαστική Χειρουργική χρησιμοποιείται και για την υπεριδρωσία (παλάμες, πέλματα, μασχάλες) στην βελτίωση της εικόνας ασθενών με πάρεση ή παράλυση των προσωπικών νεύρων κ.α. Δεν έχει αντενδείξεις παρά μόνο σε εγκυμοσύνη και άτομα με υπερευαισθησία.


ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ
Είναι ενέσιμο υλικό πλήρες απορροφίσιμο που χρησιμοποιείται για να «γεμίσουν» οι ρυτίδες κυρίως του προσώπου αλλά και εμβαθύνσεις σε άλλα σημεία του κορμιού. Είναι συστατικό του δέρματος που παράγεται στο εργαστήριο και απορροφάται ολοκληρωτικά σε 6-9 ή 12 μήνες ανάλογα με τη σύστασή του. Αντενδείκνυται σε ασθενείς με νόσο του κολαγόνου. Εξαιρετικά και ασφαλή αποτελέσματα από τα ενδεδειγμένα σκευάσματα (να αναζητούμε υλικά με FDA έγκριση). Γεμίζουν εκτός από λεπτές, μεσαίες και βαθιές ρυτίδες προσώπου «άδειες παρειές», πώγωνα, ανορθώνουν ζυγωματικά, αλλά τοποθετούνται και στους γλουτούς, γαστροκνημίες, και γενικά σε εντυπώματα (γίνεται έγχυση μεγάλης ποσότητας).


RADIESSE
Ενέσεις υδροξυαπατίτη.


ΠΟΛΥΓΑΛΑΚΤΙΚΟ ΟΞΥ
Ενέσεις ανά 4 εβδομάδες σε πρόσωπο με πολλές μικρές ρυτίδες όπου το αποτέλεσμα χτίζεται σταδιακά σε 3-4 μήνες.


ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ
Νέες Πρωτοποριακές θεραπείες που χρησιμοποιούν κύτταρα του ασθενούς για την ανάπλαση δέρματος του προσώπου – των άκρων – του λαιμού και αναζωογονούν το δέρμα.

ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ (ΜΕ ΤΗ ΛΗΗ ΑΙΜΑΤΟΣ)

 Αποτελεί μια νέα πρωτοποριακή και απολύτως ασφαλή μέθοδο μεσοθεραπείας με πολλαπλή δράση αναζωογόνησης των ιστών του προσώπου και του σώματος. Η μέθοδος αυτή ενεργοποιεί την κυτταρική αναγέννηση, πολλαπλασιάζοντας τους ινοβλάστες που συντελούν στη διέγερση του κολλαγόνου. Προλαμβάνει και αντιμετωπίζει τη γήρανση του δέρματος, τις ρυτίδες του προσώπου, τη χαλάρωση του δέρματος και καταπολεμά την κυτταρίτιδα. Αντιμετωπίζει, επίσης, και άλλα αισθητικά προβλήματα όπως την τριχόπτωση, την αλωπεκία και τις ουλές.