Περιγραφή Επέμβασης

Μικροί μαστοί ή ασυμμετρία οφείλονται σε συγγενή απλασία ή υποπλασία, απώλεια βάρους με σχετικά μικρούς μαστούς, υποστροφή μετά την εγκυμοσύνη. Η αύξηση του στήθους γίνεται με τη χρήση αποστειρωμένων ενθεμάτων με περιεχόμενο gel σιλικόνης ή φυσιολογικό ορό ή συνδυασμό αυτών. Τα μεγέθη είναι από 100 έως 350 κυβικά εκατοστά. Το σχήμα τους είναι δισκοειδές ή σε σχήμα «δακρίου» και το περίβλημά τους είναι λείο ή τραχύ από στερεά ελαστικής σύστασης σιλικόνη. Τα ενθέματα είναι ανεκτά από το ανθρώπινο σώμα και προκαλούν τοπικά μια αντίδραση με το σχηματισμό λεπτής «κάψας» από συνδετικό ιστό. Χρησιμοποιούνται περισσότερο από 50 χρόνια και η σημερινή τεχνολογία τους έχει τελειοποιήσει. Δεν έχει παρατηρηθεί καμία περίπτωση εμφάνισης καρκίνου ή άλλης νόσου εξ’ αιτίας των ενθεμάτων σιλικόνης.

Πριν την επέμβαση γίνεται κλινική εξέταση του μαστού και μαστογραφία. Στην επέμβαση χορηγείται γενική αναισθησία και η τομή στο δέρμα (5 εκ.) γίνεται είτε στην υπομάστια αύλακα, είτε στο κάτω μισό της περιφέρειας της θηλής, είτε στην πτυχή της μασχάλης. Δημιουργείται μια ανάλογη του ενθέματος θήκη είτε κάτω από το μαζικό αδένα, είτε κάτω από το μεγάλο μυ του θώρακα.

Στο τέλος ράβονται οι τομές και επιδένεται η περιοχή . Μετά την επέμβαση χορηγούνται αντιβίωση και αναλγητικά και μετά την 3η μέρα εφαρμόζεται ειδικός στηθόδεσμος για ένα μήνα. Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό και είναι μόνιμο. Ένα μικρό οίδημα υποχωρεί γρήγορα.

Πότε πρέπει να την κάνω;

Αν ανήκετε στις γυναίκες με μικρό και «πεσμένο» στήθος, αν διαπιστώσετε μεγάλη απώλεια πυκνότητας και μεγέθους μετά από εγκυμοσύνη ή αν οι δύο μαστοί διαφέρουν αισθητά σε μέγεθος, τόσο που δεν μπορείτε να φορέσετε εφαρμοστή μπλούζα, η αυξητική στήθους είναι η επέμβαση που θα σας λύσει το πρόβλημα, χωρίς να επηρεάσει καθόλου την υγεία σας και την δυνατότητα θηλασμού.

Ο πλαστικός χειρουργός Τριαντάφυλλος Βρύζας ύστερα από μία λεπτομερή εξέταση θα σας αναλύσει γιατί χρειάζεστε ή γιατί δεν χρειάζεστε την αυξητική στήθους. Ο γιατρός έχει πραγματοποιήσει πάρα πολλές επεμβάσεις στήθους με απόλυτη επιτυχία και πρωτίστως με ασφάλεια. Πολύ σημαντική παράμετρος στην αυξητική στήθους, όπως και σε κάθε αισθητική επέμβαση,  είναι να έχει η ασθενής ρεαλιστικές προσδοκίες.