Δρ Πλαστικός Χειρουργός

Τριαντάφυλλος Βρύζας

Γεννήθηκε στη Δράμα το 1964 και είναι απόφοιτος του “Γυμνασίου Αρένων” Δράμας. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1982-1988). Υπηρέτησε στον στρατό και στο κοινοτικό ιατρείο Βαθυτόπου – Κέντρο Υγείας Νευροκοπίου Ν. Δράμας (1988-1991). Ολοκλήρωσε την προαπαιτούμενη εκπαίδευση στη χειρουργική και ορθοπεδική κλινική του ΓΝΝ Δράμας (1991-92) και την πλαστική χειρουργική στη Μεγάλη Βρετανία:
1. Νοσοκομείο Dundee και Livingston, Edinburgh,
2. Νοσοκομείο George Eliot, Nuneaton – Birmingham,
3. Νοσοκομείο Wiston, Liverpool,
4. Devon and Exeter Hospital στο Exeter, ως ειδικευόμενος επιμελητής και Locum Consultant (1992-1997) και ολοκλήρωσε την προαπαιτούμενη εκπαίδευση στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη, όπου εκπονεί τη διδακτορική διατριβή.
Τον Μάρτιο του 1998 απέκτησε τον τίτλο του πλαστικού χειρουργού στην Ελλάδα και απέκτησε την ειδικότητα της πλαστικής χειρουργικής στη Θεσσαλονίκη. 
 
Είναι Επιστημονικός Διευθυντής του τμήματος της Πλαστικής Χειρουργικής στην κλινική Γένεσις της Θεσσαλονίκης και συνεργάζεται με τις κλινικές Άγιος Λουκάς, Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο, Κυανούς Σταυρός και Γενική Κλινική. Έχει μετεκπαιδευτεί σε εξειδικευμένα αντικείμενα της πλαστικής χειρουργικής στη Σουηδία, στις ΗΠΑ και στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό σεμιναρίων στη Μικροχειρουργική, στην Άκρα Χείρα, και στην Ανάπλαση των Μαστών, στο εξωτερικό. 
 
Έχει λάβει μέρος στη συγγραφή και παρουσίαση ιατρικών εργασιών και άρθρων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει παρακολουθήσει και  συμμετάσχει στην οργάνωση συνεδρίων σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ έχει συγγράψει το κεφάλαιο “Μικροχειρουργική” στο βιβλίο της Ορθοπεδικής της ιατρικής σχολής του ΑΠΘ. Τέλος, έχει λάβει μέρος ως βοηθός χειρουργός ή επιβλέπων χειρουργός σε μικρές και μεγάλες επεμβάσεις (3500 στον αριθμό) καταγεγραμμένες σε LogBook κατά τη διάρκεια της ειδίκευσης στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, ενώ ως ιδιώτης έχει εκπονήσει πέραν των 7000 μικρών,  μεσαίων και μεγάλων επεμβάσεων. 

Ακαδημαϊκά Προσόντα

Εκπονεί διδακτορική διατριβή Congenital Trigger Thumb στο ΑΠΘ. 

Βραβεύσεις

1. Βραβείο Μαθηματικής Εταιρείας, 1981 Θεσσαλονίκη. 
2. Βραβείο Αριστείας από την Εταιρεία Υποτροφιών Αθηνών για τον Πρώτο Επιτυχόντα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις για τον Νομό Δράμας.