Δρ Πλαστικός Χειρουργός

Τριαντάφυλλος Βρύζας

Γεννήθηκε στη Δράμα το 1964 και έχει αποφοιτήσει από το Γυμνάσιο. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1982-1988).

Υπηρέτησε στον στρατό και στο Κοινοτικό Νοσοκομείο Βαθυτόπου (Νευροκόπι, Νομός Δράμας) (1988-1990).

Ολοκλήρωσε την προαπαιτούμενη εκπαίδευση στην Χειρουργική και την Ορθοπεδική στο Γενικό Νοσοκομείο της Νομαρχίας Δράμας καθώς και την Πλαστική Χειρουργική στην Μεγάλη Βρετανία (Νοσοκομείο Whiston – Λίβερπουλ, Νοσοκομείο George Eliot Birmingham, Devon και Exeter Hospital, Exeter) θέση, βαθμό υπαλλήλου, γραμματέας και ανώτερος υπάλληλος (1992-1997).

Από τον Μάρτιο του 1998 απέκτησε τον τίτλο εξειδίκευσής του και από το 1998 ασχολείται ιδιωτικά με τη Θεσσαλονίκη. Είναι επιστημονικός διευθυντής του τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής του νοσοκομείου ΓΕΝΕΣΙΣ και συνεργάζεται με τα Νοσοκομεία του Αγίου Λουκά, του Κυάνου Σταυρού, του Διαβαλκανικού Ιατρικού Κέντρου και του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Εργάζεται σε διδακτορική διατριβή στην Α.Α.Θ., ενώ έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές εκδρομές για πληροφορίες σχετικά με νέες τεχνικές στις Η.Π.Α., τη Σουηδία, τις Κάτω Χώρες και τη Μεγάλη Βρετανία. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή και παρουσίαση άρθρων σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. έχει εκπαιδευτεί σε Σεμινάρια Χειρός στο εξωτερικό, ενώ συμμετείχε στη συγγραφή του κεφαλαίου «Μικροχειρουργική» στο βιβλίο Ορθοπεδικής της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.

Αριθμός πράξεων: Περίπου 5000 μετριοπαθείς και μεγάλες επιχειρήσεις σε ιδιωτική πρακτική

Σπουδές / Ακαδημαϊκοί Τίτλοι

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πιστοποιητικό Λυκείου, Λύκειο Δράμας, Ελλάδα – 1982

“Πτυχίο Ιατρικής” Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ιατρική Σχολή, Πτυχίο Ιατρικής Σχολής – 1988 Ελληνικό Συμβούλιο Πλαστικής Χειρουργικής

Ειδικός Πλαστικός Χειρουργός – 1998

Η διατριβή έγινε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα Ορθοπαιδικής

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ (ΒΡΑΒΕΙΑ)

Εθνικό Βραβείο Μαθηματικών, 1981, Θεσσαλονίκη.

Πρώτο βραβείο για την ακαδημαϊκή αριστεία Lychee, 1976-1982 κατ’επέκταση για την πόλη της Δράμας.

Βραβεύσεις

Εθνικό Βραβείο Μαθηματικών, 1981, Θεσσαλονίκη.

Πρώτο βραβείο για την ακαδημαϊκή αριστεία Lychee, 1976-1982 κατ’επέκταση για την πόλη της Δράμας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Ο γιατρός Τ. Βρύζας παρακολούθησε πολλά συνέδρια και μαθήματα, παρουσίασε σημαντικό αριθμό επιστημονικών ιατρικών εφημερίδων και έγραψε το κεφάλαιο της μικροχειρουργικής στο κείμενο του καθηγητή Βασίλη Παπαβασιλείου “ORTHOPEADICS”, 2003.